"Az emberek bebarangolják a világot, megcsodálják a hegyek égre meredő csúcsait, a tenger egekig ívelő hullámait, a folyók félelmetes kanyargásait, az óceán végtelenjét, és a csillagok semmibe tűnését. Csodálnak, miközben elfelejtenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlékeire ügyet sem vet, és boldog ezek szerint csak az lehet, aki emlékezni képes."
/Hioszi Tatiosz/

Montag, 11. Februar 2013

Thun (2010.07.05.)

Másik utunk tegnap a Berntől 30 km-re Thun nevű városkába vezetett.

Mikor egyre konkrétabbá vált, hogy Svájcba költözünk, elkezdtem nézegetni a térképet és ez a kis város már akkor szemet szúrt nekem.
A türkíz színben pompázó Thunersee partján fekszik, körülötte 3-4ezer méter magas havas hegyek, hegycsúcsok, zegzugos kis utcák, a svájci és a kanton-zászlókkal díszitett régi házak, domboldalban álló vár, mesebelien szép vidék, ahogy az ember Svájcot elképzeli :)

A webcam-en és a google maps-on keresztül többször is "jártam" már a városban, és tegnap mikor megérkeztünk, mintha egy ismerős helyre jöttünk volna. Bár a felhők és a párás levegő miatt a hegyekből itt sem sokat láttunk, de így is nagyon megfogott bennünket a város. Pont olyan volt, mint ahogy elképzeltem :) Mint ahogy azt is el tudnám képzelni, hogy ott lakjunk. Csodás hegyek, tó, folyó, tiszta levegő, kell ennél több? (na jó, nem egy Bécs-méretű város, van vagy kb. 40ezer lakosa, de valahogy mégis több életet véltem felfedezni, mint Bernben..).

A tavat céloztuk meg, hatalmas, szépen kiépített strandja van, nagy ápolt zöldterület, gyerekmedencék és persze a tóban is lehet fürdeni. Homokos-kavicsos a partja, mintha tengerbe mennénk bele, csak egy kicsit hidegebb :) Marcel először kicsit ódzkodott tőle, bántották a kavicsok a lábát (úgyhogy a következő beszerzés egy fürdős szandi lesz majd), és hideg is volt a víz, úgyhogy inkább ment a gyerekmedencébe, a melegebb vízbe, a szökőkutakhoz:)

Sajnos egy vihar gyorsabban hazakergetett minket, mint szerettük volna, de az biztos, hogy nem utoljára voltunk ezen a helyen :)











vihar előtt...

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen