"Az emberek bebarangolják a világot, megcsodálják a hegyek égre meredő csúcsait, a tenger egekig ívelő hullámait, a folyók félelmetes kanyargásait, az óceán végtelenjét, és a csillagok semmibe tűnését. Csodálnak, miközben elfelejtenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlékeire ügyet sem vet, és boldog ezek szerint csak az lehet, aki emlékezni képes."
/Hioszi Tatiosz/

Mittwoch, 13. Februar 2013

Aquabasilea (2012.08.29.)

A hegyi kirándulás után vasárnap megint vizezés volt a program, Marcel vizicsibénk lassan úszóhártyát növeszt, Bálint pedig vizilabdázik, így neki is eleme a víz :)

Aquaparkkal Svájcban nem lehet Dunát (Rajnát) rekeszteni, az interneten nézelődve végül egy Baselben lévő, nem túl régen nyílt élményfürdőre, az Aqaubasilea-ra esett a választásunk. Viszonylag közel is van, alig több, mint egy órát kell csak autózni és árban is az olcsóbbak közé tartozik.

Délre értünk oda, akkor még nem voltak olyan sokan, kényelmes helyet is találtunk magunknak. A fő fürdőrész egy hatalmas kupola alatt van, két nagy medence, vizibár, pezsgőfürdők és egy vadvizi kanyon-csúszda található itt, amire ugyan ki volt írva, hogy 8 éves kor alatt nem használható, de Marcellel simán tudtunk benne menni, nem volt se gyors, se veszélyes és mellesleg (ellentétben a bernaqua-val, ahol mindenért ránk szóltak) a kutyát nem érdekelte, hogy hány éves gyerekkel ment oda az ember...






Egy másik részben voltak a csúszdák, egy széles családi, két szuper meredek és gyors felnőtteknek való (adrenalin pur:), három "normális" és egy gumis :) Az elején még jó volt, nem kellett sokat várni, de délutánra megtelt a fürdő és volt, hogy negyed órát is álltunk sorba, az már úgy nem volt az igazi. Ezenkívül van még itt egy hullámfürdő, egy bébiknek való gyerekmedence és egy szökőkutas rész is.







Kint szintén van egy medence, egy sodró, egy barlangfürdő és ami a legjobban tetszett mindannyióknak, egy másik vadvizi kanyon-csúszda (csak nyáron van nyitva). Három szakaszból áll, néhol egészen begyorsul, az ember össze-vissza veri magát (ami a másnapra előjött kék-zöld foltokból látszik :)), de rettentő vicces, rég nevettünk annyit :) Marcel teljesen belejött, a végén már egyedül csúszott, volt, hogy hason, fejjel előre, közben pörgött-forgott, semmi félelemérzete nem volt, nagyon élvezte. Viszont délutánra az is nagyon megtelt, szinte folyamatosan jöttek az emberek, ami már veszélyesebb volt, néha hátulról belénkszáguldottak vagy mi mentünk neki valaki másnak, de itt sem igazán láttunk úszómestert, aki kontrollálta volna a csúszást. De ettől eltekintve tényleg nagy élmény volt.





Vannak még szaunák, hamam-fürdő, spa és fitness-terem is, ha közelebb laknánk, érdemes lenne még bérletet is venni, de azért majd a hosszú téli hideg hétvégéken biztos többször elmegyünk ide :) Ja és Marcel egyre ügyesebben "úszik" a víz alatt, nagyon hosszú távokat tesz meg, tényleg mint egy kis halacska :)))

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen