"Az emberek bebarangolják a világot, megcsodálják a hegyek égre meredő csúcsait, a tenger egekig ívelő hullámait, a folyók félelmetes kanyargásait, az óceán végtelenjét, és a csillagok semmibe tűnését. Csodálnak, miközben elfelejtenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlékeire ügyet sem vet, és boldog ezek szerint csak az lehet, aki emlékezni képes."
/Hioszi Tatiosz/

Montag, 11. Februar 2013

Gurten (2010.09.13.)

Vasárnap Bern "házi " hegyén, a Gurtenen voltunk, ami tőlünk 5 percre van. Egyébként is nagyon gyakran járunk oda, szintén egy kisvasút visz fel a hegyre, fent csodaszép kilátás Bernre, hatalmas szuper játszótér, Marcel nagy kedvence, a liliputi kisvonat, mágneses kisautók, kis tó tutajjal, vízeséssel, kilátótorony, szóval minden, ami egy kisgyerek szivét megdobogtatja :) (sőt még az enyémet is, és olyan jó érzés, hogy Marcel mellett megint egy kicsit gyerek lehetek én is, gyerek-szemmel figyelhetem a világot és átélhetek olyan dolgokat, amik fölött gyerek nélkül átsiklanék).

Na szóval ezen a hegyen tegnap gőzmozdony-fesztivál volt, elővették a legszebb-legféltettebb kismozdonyokat, azokkal mentek körbe a liliputi vonatok, mellette csomó gyerekprogram, dínom-dánom és nem utolsó sorban a mezőberényi ifjúsági fúvószenekar koncertje :)
Marcel odavolt a gőzmozdonyokért (egyébként is vonat-mániás lett, mondjuk ehhez jó országot választottunk;), én meg összeismerkedtem a zenekar vezetőivel, elbeszélgettünk egy kicsit, nagyon kedvesek voltak.

Persze erről is készültek képek :)




Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen