"Az emberek bebarangolják a világot, megcsodálják a hegyek égre meredő csúcsait, a tenger egekig ívelő hullámait, a folyók félelmetes kanyargásait, az óceán végtelenjét, és a csillagok semmibe tűnését. Csodálnak, miközben elfelejtenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlékeire ügyet sem vet, és boldog ezek szerint csak az lehet, aki emlékezni képes."
/Hioszi Tatiosz/

Mittwoch, 13. Februar 2013

Annecy (2012.02.27)

A hétvégét Genf mellett lakó barátainknál, Ildiéknél töltöttük, akiket bár még csak két éve ismerünk, de nagyon sok szép emlék köt össze minket, az elejétől egy hullámhosszon voltunk és a kezdeti internetes (táv)kapcsolatból mára igaz barátság alakult ki közöttünk. Talán az lehet a titka, hogy ilyen különösen jól működik ez barátság, hogy nem csak mi csajok, hanem a pasik és a gyerekek is nagyon jól kijönnek egymással. A gyerekek kezdenek szépen összenőni, Petra lassan két éves lesz, már nem csak rombol (ahogy Marcel mondaná :), most volt az első alkalom, hogy néha már egymással is játszottak egy kicsit :)

Nagyon jó hangulatban telnek az ilyen hétvégék, vannak nagy beszélgetések, rengeteg nevetés és isteni fondue :)))

Most még egy kis kirándulás is belefért, Annecybe mentünk el szombaton, az Alpok Velencéjének is nevezett francia kisvárosba. Nagyon hangulatos városka, a Lac d'Annecy partján, kis csatornák, szűk utcácskák, hidak és sok igazi kis francia vendéglő :) Tavasszal-nyáron biztos, hogy még szebb, de még így is megfogott, hogy nem voltak színes virágok és zöldellő fák :) Volt viszont az egész belvárost beterítő bolhapiac, szívesen elbogarásztam volna, de a gyerekeknek más véleményük volt :)



Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen