"Az emberek bebarangolják a világot, megcsodálják a hegyek égre meredő csúcsait, a tenger egekig ívelő hullámait, a folyók félelmetes kanyargásait, az óceán végtelenjét, és a csillagok semmibe tűnését. Csodálnak, miközben elfelejtenek emlékezni. Boldogtalan, aki emlékeire ügyet sem vet, és boldog ezek szerint csak az lehet, aki emlékezni képes."
/Hioszi Tatiosz/

Montag, 11. Februar 2013

Már megint egy csöpögős :) (2011.02.14.)

Aki már egy kicsit unja a kirándulós-áradozós-szebbnélszebb fotós-dejóléreztükmagunkat-élménybeszámolókat, az ne is olvassa tovább :))))

Szóval az úgy történt, hogy szombaton ragyogó időre ébredtünk és mivel vasárnapra vendégeket vártunk, pénteken pedig már megcsináltuk a nagybevásárlást, fogtuk magunkat és elindultunk megint a hegyek irányába :)

A kiszemelt cél ezúttal First volt, egy 2.200 méter magas hegycsúcs, ahova Grindelwaldból indul a felvonó. Már az interneten található fotók alapján is csodaszép, fent a csúcson nagy étterem, körpanorámás kilátás, lejjebb, a félállomáson hatalmas játszótér és sok hó.


Persze a ragyogó időben nem mi voltunk az egyetlenek, akik kirándulni, síelni, szánkózni szerettek volna, így parkolóhelyet találni nem volt egyszerű a kis faluban.

A felvonó kb. 20 percet megy felfelé, nagyon jól látszottak a sípályák, mert a lenti részen sehol máshol nem volt hó :) aztán feljebb érve már minden fehér volt, csak úgy szikrázott a napsütésben.


First nem csak a síelők körében kedvelt, rengeteg siklóernyős is indul a csúcsról, sok a túristaút (téli, mint nyári is) valamint itt található az Alpok leghosszabb szánkópályája, 15 km (!!!!!). Igaz, Firstből még 2,5 óra gyaloglás vár azokra, akik le akarnak száguldani a pályán, úgyhogy ezt most Marcellel kihagytuk ;)

Akinek még ennél is több adrenalinra van szüksége, az pedig a First-Fliegerrel száguldhat 800 métert lefelé, 50 méter magasban, közel 100 km/h sebességgel!!! Legközelebb nem hagyom ki :))))

Fent a hegycsúcson ebédeltünk (közben megismerkedtünk egy magyar pincérrel:), kint ültünk egy szál pulcsiban, 4ezres havas hegyekkel körülvéve és süttettük magunkat a nappal :))) Tiszta idill, csend, béke, nyugalom, amit csak egy leszálló mentőhelikopter zavart meg egy kis időre, aki egy törött vállú síelőért jött. Marcelnek hatalmas élmény volt 5 méterről látni-hallani-érezni egy igazi helikoptert :)))







Lefelé menet Bort-nál megálltunk, itt egy hatalmas szuper játszótér van, csodás kilátással. Marcel a síoveráljában azért nem tudott annyira jól mászókázni (azért a nyár ilyen szempontból is jobb..), viszont hómokozott egy jót (azaz hóval homokozott :)))), építettünk egy kis hóembert és egy hótornyot is :)




Csodás nap volt, megint felfedeztünk egy kis darabkát a szépséges Svájcból, sok élménnyel gazdagodtunk (Marcelnek minden este felvonósat kell mesélni :)) és feltankoltunk annyit, hogy a következő hétvégéig kitartson :))))))

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen